Vleestomaat 'Coeur de Boeuf' is een zeer geliefd ras. Ze groeit snel en ontwikkelt grote tot zeer grote hartvormige vruchten. Dat is tevens terug te vinden in de Nederlandse volksnaam 'Ossenhart'.
Dit traditionele tomatenras met een rijke Italiaanse historie rijpt van binnenuit. Plukken kan daarom het beste wanneer de grote vrucht net een kleurtje begint te krijgen. Ze is dan roze van binnen en het vruchtvlees is nog lekker stevig. Met de frisse, volle smaak is 'Coeur de Boeuf' vers geplukt ideaal voor salades. Helemaal rijp is de vrucht rood, met zacht en bijzonder smaakvol vruchtvlees. Dé ideale smaakmaker voor pasta’s en soepen. Heel dun in plakken gesneden krijgt deze vleestomaat een steeds grotere populariteit als 'Coeur de Boeuf carpaccio'. Ook zet de ossenharttomaat de toon in tal van andere vegetarische of veganistische gerechten.
Het ras produceert gemiddeld zo’n 5 vruchten per tros. Voor een evenwichtige ontwikkeling van de plant is het echter beter om dat terug te brengen tot 2 tomaten per tros. Verwijder tijdens de bloei de bloemen van de tros zodat er 2 bloemen overblijven. Het gewicht van de vruchten ligt rond de 500 gram, maar uitschieters naar 1000 gram zijn zeker mogelijk.
Grond: vruchtbaar met voldoende hoog organisch stofgehalte en kalkrijk, pH 6-7,5
Inhoud kleinverpakking |
: |
10 zaden (voor min. 2,5 m2) |
Gewicht zaden |
: |
? zaden per gram |
Plantafstand |
: |
90x50 cm |
Standplaats |
: |
zon |
Planthoogte |
: |
180-200 cm |
Kasteelt
Maand |
Jan. |
Feb. |
Mrt. |
Apr. |
Mei. |
Jun. |
Jul. |
Aug. |
Sep. |
Okt. |
Nov. |
Dec. |
voorzaaien |
|
|
x |
x |
|
|
|
|
|
|
|
|
uitplanten |
|
|
|
x |
x |
|
|
|
|
|
|
|
oogsten |
|
|
|
|
|
|
x |
x |
x |
x |
|
|
Buitenteelt
Maand |
Jan. |
Feb. |
Mrt. |
Apr. |
Mei. |
Jun. |
Jul. |
Aug. |
Sep. |
Okt. |
Nov. |
Dec. |
voorzaaien |
|
|
|
x |
|
|
|
|
|
|
|
|
uitplanten |
|
|
|
|
x |
|
|
|
|
|
|
|
oogsten |
|
|
|
|
|
|
|
x |
x |
|
|
|
Copyright: De informatie en foto’s zijn van De Bolster en hebben we met toestemming gebruikt.